Ludzie fundacji

Iwona Lis

Jestem założycielką fundacji i jej prezesem. Funkcję tę pełnię społecznie.

Kilka lat temu przeżyłam bardzo poważny wypadek samochodowy, po którym wróciłam do sprawności dzięki pomocy specjalistów, wytrwałości i ogromnemu wsparciu ludzi. Dziś jestem osobą silną i cieszącą się każdym nowym dniem w nowym życiu, które wygrałam w stoczonej walce, dlatego też postanowiłam pomagać innym ludziom w trudnej sytuacji życiowej i uruchomiłam Fundację Forani.

W ten sposób przekułam to trudne doświadczenie życiowe w coś dobrego i spełniłam swoje  marzenie, które pojawiło się w mojej głowie krótko po wypadku. „Podaję dalej” to, co sama dostałam od wielu wspaniałych ludzi. Na swojej drodze spotkałam wyjątkowe osoby, które podobnie jak ja wierzą i chcą zmieniać ten świat na lepszy dokonując pozytywnych zmian wokół siebie, za co z SERCA wszystkim Wolontariuszom i Przyjaciołom fundacji bardzo dziękuję!

Dominika Tomasiewicz

Dominika wspiera informacyjnie, organizacyjnie oraz psychiczne osoby kontaktujące się z infolinią dla osób po wypadkach w Fundacji Forani.

Dominika ukończyła psychologię na SWPS w Warszawie a doświadczenie zdobyła pracując w infoliniach dla osób z kryzysie w Warszawie.

Współpracują z nami

Ewa Myśliwiec

Radca prawny specjalizujący się w prawie ubezpieczeniowym. Udziela bezpłatnych porad prawnych osobom po wypadkach zgłaszającym się do infolinii powypadkowej.

Ewa Kaczorkiewicz

Jestem psychologiem i psychoterapeutką. W fundacji udzielam bezpłatnego wsparcia psychicznego osobom po wypadkach oraz prowadzę superwizje zespołu infolinii powypadkowej.

Prowadzę psychoterapię indywidualną osób dorosłych a także terapię par. Pracuję w języku polskim i angielskim. W zależności od tego, jakie są problemy osób, które się do mnie zgłaszają, może to być terapia krótko- lub długoterminowa. Prowadzę także grupowe warsztaty rozwoju osobistego.

Pomagam klientom poradzić sobie z takimi problemami jak: problemy w relacjach w parze, małżeństwie, rodzinie, pracy, trudności w nawiązywaniu i utrzymywaniu satysfakcjonujących relacji, brak równowagi między życiem prywatnym i zawodowym, depresja, smutek, przygnębienie i zniechęcenie, niepokój, lęk, napięcie, ataki paniki, budowanie poczucia własnej wartości, odzyskiwanie wpływu na swoje życie, uczenie się zachowań asertywnych, odmawiania, stawiania granic, sytuacje kryzysowe, rozwód, rozstanie, samotność, utrata bliskiej osoby, przedłużająca się żałoba, myśli samobójcze, bóle i choroby psychosomatyczne, problemy związane z poważną lub długotrwałą chorobą czy wypadkiem, stres, demotywacja, wypalenie zawodowe

Kontakt: tel. +48 535 987 807; email: ewa.kaczorkiewicz@gmail.com, www.kaczorkiewicz.com

Beata Danielska

Jestem psychologiem i psychoterapeutą. W fundacji udzielam bezpłatnego wsparcia psychicznego dla osób po nagłych zdarzeniach.

Uprawnienia i metody pracy psychoterapeuty zdobyłam podczas czteroletniej nauki w Instytucje Terapii Gestalt w Krakowie. Tam ostatecznie ukształtowana została moja etyka pracy, stamtąd jest też superwizor czuwający nad jakością spotkań terapeutycznych, które prowadzę.

Doświadczenie zdobywałam przez całe życie pracując zarówno charytatywnie jak i w korporacjach. Prowadząc szkolenia i będąc szkoloną. Pozostając nieustannie w wielu relacjach w różnym stopniu zażyłości i zależności. Cokolwiek robiłam, zawodowo czy prywatnie, wiązało się to z kontaktem z ludźmi z ich potrzebami, emocjami, codziennością.

Jedno o czym jestem absolutnie przekonana to to, że każdy człowiek jest swoją niepowtarzalną opowieścią. Opowieść ma ważną przewagę nad historią w trakcie gdy jest snuta może zmieniać swój charakter. Oczywiście gdy narrator chce takiej zmiany. To jest właśnie to co dzieje się w trakcie psychoterapii.

Kontakt: tel. 662 147 701, email: psychoterapia.wawa@gmail.com, www.podrozedosiebie.pl

Mateusz Banaszkiewicz

Jest psychologiem zdrowia. Absolwent Wydziału Psychologii Uniwersytetu Humanistycznospołecznego SWPS oraz Szkoły Trenerów Biznesu w Ośrodku Pomocy i Edukacji Psychologicznej– INTRA. Doktorant Interdyscyplinarnych Studiów Doktoranckich Uniwersytetu Humanistycznospołecznego SWPS oraz uczestnik Studium Dialogu Motywującego przy Polskim Towarzystwie Terapii Motywującej.

Jako konsultant HR realizuje projekty z obszaru poprawy efektywności pracowników, integracji zespołów oraz oceny kompetencji.

Współpracował z Naczelną Izbą Lekarską wspierając lekarzy w rozwoju umiejętności komunikacji z pacjentami oraz radzeniu sobie ze stresem. W ramach programów profilaktycznych dla firm prowadzi wykłady i warsztaty poświęcone radzeniu sobie ze stresem, silnej woli, zmianie nawyków i in.

Jest członkiem Zespołu Pomocy Poszkodowanym (ZPP) stanowiącego część struktur kryzysowych Polskich Linii Lotniczych. Konsultuje personel pokładowy w zakresie stresu po zaistniałych zdarzeniach lotniczych. Odpowiada za ocenę stanu psychospołecznego oraz wsparcie pacjentów powypadkowych w Centrum Medycznym Gamma w Warszawie.

Prowadzi zajęcia akademickie na wydziale psychologii Uniwersytetu Humanistyczno- społecznego, głównie w obszarze stresu, zmiany zachowań zdrowotnych, motywacji i wzmacniania silnej woli.

Jego misją jako psychologa zdrowia jest popularyzowanie nauki, wspieranie ludzi w radzeniu sobie ze stresem, zwiększaniu zadowolenia z życia oraz poprawie stanu zdrowia.

Szczegółowe informacje: www.mateuszbanaszkiewicz.com

Artur Adamczyk

Jestem certyfikowanym psychoterapeutą EMDR. W fundacji wspieram osoby po trudnych zdarzeniach.

Jestem certyfikowanym psychoterapeutą EMDR, absolwentem Psychologii Uniwersytetu SWPS w Warszawie, specjalizacja: psychologia kliniczna. Moja praca kliniczna skoncentrowana jest na pomocy osobom, które doświadczyły w swoim życiu trudnych wydarzeń. W swojej praktyce zawsze kieruję się zasadami praktyki opartej na dowodach w psychologii, a moja praca podlega superwizji prowadzonej przez uprawnionych do tego psychoterapeutów.

Doświadczenie kliniczne zdobywałem w trakcie staży w krakowskich szpitalach, gdzie pod okiem doświadczonych kolegów doskonaliłem swoje umiejętności praktyczne. W ciągu ostatnich lat miałem również możliwość odbycia wolontariatu w krakowskim Ośrodku Interwencji Kryzysowej, gdzie pracowałem z pacjentami mierzącymi się z życiowymi kryzysami. Przez rok pracowałem na stanowisku pedagoga w Fundacji Dom Nadziei – moja praca skupiała się tam na pomaganiu dzieciom z całościowymi zaburzeniami rozwoju w ich obowiązkach szkolnych, zwłaszcza tych związanych z nauką języków obcych.

Jestem członkiem Polskiego Towarzystwa Terapii EMDR, European Health Psychology Society oraz The British Psychological Society.

Kontakt: info@arturadamczyk.pl, www.arturadamczyk.pl

Rada Fundacji Forani