Zbieramy na rehabilitację neurologiczną 16-letniej Michaliny Jeleniewska!

Niecałe dwa tygodnie temu w Fundacji Forani dostaliśmy telefon. Okazało się, że dzwoni do nas bliska osoba pewnej rodziny, która potrzebuje wsparcia. Córka wyjątkowych ludzi – 16-letnia Michalina doznała udaru podczas zajęć wychowania-fizycznego. Stało się to tuż po rozpoczęciu roku – 11 września.

16 lat #toniewieknaudar

Wszystkich dziwi jak to się mogło stać – młoda, wysportowana, energiczna dziewczyna i doznaje udaru. Dziś najważniejsza jest rehabilitacja neurologiczna. Dobry ośrodek rehabilitacyjny, specjaliści i ciężka praca Michaliny daje szansę na powrót do zdrowia.

Udar spowodował lewostronne porażenie, Michaliny nie może chodzić, ruszać ręką, wykonywać podstawowych czynności. Najważniejsze, że ta młoda dziewczyna jest zdeterminowana, uśmiecha się, mimo bólu, nieustannie chce ćwiczyć, marzy o powrocie do przyjaciół, szkoły i muzycznej pasji-grze na saksofonie.

Wzruszające jest to jacy ludzie otaczają rodzinę. Bliska osoba, która zadzwoniła na Infolinię Fundacji Forani robi wszystko co może: organizuje akcje charytatywne w szkole, szyje rzeczy, które można będzie można zakupić,  jest ogromnym wsparciem dla rodziców i Michaliny. Gdyby nie jej telefon nie dowiedzielibyśmy się o losie Michaliny i o tym, że potrzebna jest pomoc. To właśnie wsparcie ludzi wokół w takich chwilach jest na wagę złota.

Michalinie możesz pomóc wpłacając dowolną kwotę na
subkonto w PLN
Fundacji Forani:
W tytule przelewu prosimy koniecznie wpisać:
„DAROWIZNA MICHALINA JELENIEWSKA „

Apel Michaliny Jeleniewskiej znajdziecie tutaj: https://fundacjaforani.org/data/images/podopieczni/apele/apel_o_pomoc_Michalina_Jeleniewska.pdf

Wpłać darowiznę